Druhá šanca na „život“ pre starý zanedbaný vnútroblok

Druhá šanca na „život“ pre starý zanedbaný vnútroblok

Kúsok prírody s jedinečnými hernými prvkami v betónovej džungli mesta. Aj takto vyzerá dnes vnútroblok v Detve, o ktorý sa postaral tím z nášho ateliéru DEVLEV, ktoré má bohaté skúsenosti s verejnými priestranstvami od Bratislavy až po Michalovce.

Cieľ spolupráce

Naším spoločným cieľom bolo vytvoriť trvalo udržateľný priestor na bývanie, relaxáciu a zábavu. Z toho dôvodu sme boli veľmi radi, že spolupráca s mestom prebiehala plynulo a efektívne, tak ako tomu bolo aj na malých sídliskách či v krajských mestách.     

Hlavnou úlohou bolo pretvoriť starý zanedbaný trávnatý vnútroblok na funkčný a atraktívny areál tak, aby poskytoval priestor na socializáciu nielen detí, ale aj dospelých a seniorov, ktorý neraz ocenili možnosť oddychu či hracieho prvku, akým je petang.

„Vzhľadom na daný región sme sa rozhodli použiť moderné prvky, no zároveň priznať aj spätosť s tamojšou prírodou a regiónom. Na detské ihrisko pre deti sme tak odporučili vysokokvalitné herné prvky od nášho osvedčeného dodávateľa HAGS z produktového radu NATURE PLAY,“ hovorí zakladateľ firmy Ing. Samuel Župa. Jeho prednosťou je práve žiadaný minimálny vizuálny dopad na okolie. 

„Celý sortiment je vyrobený z dreva Robinia a Douglas, ktoré je známe svojou odolnosťou voči nepriaznivým poveternostným podmienkam, hnilobe aj vandalizmu,“ podotýka Župa.

Herné prvky na vnútroblok

Popri lanových herných prvkoch nechýbajú, samozrejme, ani šmykľavky, hojdačky či detský kolotoč, vďaka čomu si na svoje prídu deti rôznych vekových kategórií. Herné prvky rovnako farebne ladia k celku. Aby hra bola skutočne bezpečná, na ploche celého detského ihriska je použitý bezpečný povrch tlmiaci pád značky Playtop v príjemných zemitých farbách. Celá zóna je, ako sme už spomínali, vsadená do živej zelene, ktorá vkusne dotvára celý priestor.

Herné prvky vnútrobloku

Na svoje si prídu aj aktívni športovci

Druhá časť ihriska je určená pre priaznivcov aktívneho športu. „V tejto časti sme zvolili modernejšie prvky, pričom sme dbali na to, aby v celkovej vizualizácii pôsobili harmonicky. Vďaka správnej farebnosti a vhodného umiestnenia vkusne dopĺňajú vzhľad a funkčnosť celého areálu,“ podotýka odborník. Fitness aj workoutové prvky na cvičenie sú značky Denfit, pričom ich výber bol podnietený širokým spektrom a zameraním športovcov.

Workout ihrisko vnútroblok

Vnútroblok a jeho oddychová zóna

Popri zónach hier a aktivity nechýba ani zóna oddychu. Tá je určená na utužovanie komunity pri spoločných stretnutiach, pre deti, ktoré si potrebujú oddýchnuť, prípadne aj pre rodičov alebo cvičiacich. „Vybrali sme tak nadčasový mestský mobiliár značky HAGS. Príjemné chladivé prostredie udržuje aj počas horúceho leta drevená pergola. No a nechýbajú ani cyklostojany, kde si možno bicykle počas hry či cvičenia bezpečne uzamknúť,“ dodáva Župa.

Oddychová zóna vnútrobloku

V prípade, že vás uvedená realizácia zaujala a radi by ste podobnú revitalizáciu uskutočnili aj vo vašom okolí, dajte nám vedieť. Odporučte nám zanedbaný vnútroblok, ktorý potrebuje chytiť druhý dych a už čoskoro sa môžete tešiť pokojnému prostrediu aj vo vašom meste. Kontaktujte nás na +421 948 393 477 alebo nám napíšte na info@devlev.sk. Taktiež nás môžete kontaktovať prostredníctvom nižšie uvedeného kontaktného formulára. Radi vám poradíme. 

www.katalogoveprojekty.sk