Ako si zariadiť domácu pracovňu?

Ako si zariadiť domácu pracovňu?

Devlev domáca pracovňa

V dnešnej dobe sa čoraz viac dostáva do popredia trend pracovania z domu a ľudia už tak nemusia cestovať každý deň niekoľko kilometrov, aby dokázali uživiť svoju rodinu. Na mnohých pracovných pozíciách sa dá pracovať priamo z domu. Buď tvoríte niečo svojimi rukami alebo pracujete online pomocou počítača.  

Väčšinou ide o tú druhú možnosť a práca z domu má mnoho výhod. Nie vždy však musí byť efektívna a práve na efektivitu vplýva množstvo faktorov. Ten najhlavnejší, ktorému sa budeme v tomto článku venovať, je dizajn domácej pracovne pár rád či nápadov, ako by mala vyzerať domáca pracovňa, v ktorej budete môcť podávať skvelé výkony a efektívne pracovať.

 

Umiestnenie pracovne    

Najdôležitejším základom je nepochybne umiestnenie domácej pracovne. Ak plánujete výstavbu domu, tak si do plánov stavby vyhraďte miesto aj na domácu pracovňu. Možno ju nepotrebujete práve teraz, ale nikdy neviete, kedy ju v budúcnosti využijete. Pracovňa by mala byť na tichom mieste a v samostatnej časti od ostatných miestností v byte, či dome. Taktiež by mala byť umiestnená v miestnosti s denným svetlom.

Devlev pracovňa
Devlev domáca pracovňa
Devlev domáca pracovňa
 

Zariadenie   

Keď sa povie domáca pracovňa, tak väčšine ľudí hneď napadne pracovný stôl spolu s pracovnou stoličkou, bez ktorých by pracovňa bola len veľmi ťažko pracovňou. Stôl by mal byť pevne umiestnený a jeho veľkosť by mala vyhovovať vašej postave. Dôležitá je aj veľkosť stola, ktorá závisí od toho, čo všetko plánujete na pracovnom stole robiť a mať uložené. Ako aj stôl, tak aj stolička by mala byť nastaviteľná a polohovateľná. Do stoličky sa oplatí investovať a táto investícia sa vám vráti v podobe zdravej chrbtice. Kancelárske stoličky sú vyrábané s ohľadom na to, že človek na nich bude tráviť väčšinu času dňa. V každom prípade, nikdy nie je na škodu opýtať sa priamo predajcov v obchodoch, ktorí by sa mali v odlišnostiach jednotlivých stoličiek vyznať najlepšie. 

Ďalšou dôležitou súčasťou pracovne je počítač a jeho príslušenstvo. Ak máte počítač spolu s monitorom, tak je dobré umiestniť počítač tak, aby vám nezavadzal. Monitor by mal byť v jednej línii s očami človeka, ktorý s počítačom pracuje a taktiež je dobré, ak je výškovo nastaviteľný. Pri práci s notebookom je vhodné zvoliť umiestnenie tak, aby vám nezavadzal pri inej pracovnej činnosti. Taktiež monitor by mal byť na úrovní očí, na čo nám slúžia viaceré polohovateľné stojany. Pri práci na notebooku by sme teda mali využívať aj externú klávesnicu, keďže notebook bude zdvihnutý do úrovne našich očí. 

Možno sa to nezdá, no takmer najväčší vplyv na efektivitu práce z domu má osvetlenie miestnosti. Pracovňa by mala byť počas dňa výborne zásobovaná svetlom. Tomu môžu dopomôcť aj vhodné farby na steny, ktoré vo výsledku dodávajú interiéru jedinečný a príjemný vzhľad. Po zotmení je najlepšou možnosťou pracovná lampa s pohyblivým ramenom, ktorú si tak môžete prispôsobiť podľa druhu práce.

 

TIP 

Inšpirujte sa bežnými kanceláriami a využite voľný priestor vo vašej domácej kancelárií na zariadenie oddychovej zóny. Nemusí sa jednať o nič komplexné ani prehnané, úplne postačí vyplniť voľný priestor novou sedačkou, kreslom alebo sedacím vakom, v ktorom si počas práce na chvíľu oddýchnete.

Domáca pracovňa
Domáca pracovňa
 

Ak ste nenašli, čo ste hľadali, kontaktujte nás na +421 904 133 949 alebo nám napíšte na info@devlev.sk. Taktiež nás môžete kontaktovať prostredníctvom nižšie uvedeného kontaktného formulára. Radi vám poradíme. 

www.katalogoveprojekty.sk