Bytový interiér – krátky sprievodca

Bytový interiér – krátky sprievodca

Interiér bytu a jeho celkové usporiadanie je záležitosť, ktorá vyplýva na celkovú atmosféru bývania. Kým niektorým je úplne jedno, či budú bývať v byte so zelenými stenami, alebo s modrými, tak na druhej strane  bytoví dizajnéri dennodenne pracujú a vymýšľajú nové trendy v interiéri bytov tak , aby sa tam človek cítil čo najlepšie a mal podľa možností takmer dokonalé bývanie. Kým niektoré trendy zostávajú rok čo rok, iné sa naopak každý rok menia a vždy je v popredí niečo iné. Tak isto aj pre tento čas existuje niekoľko módnych trendov v interiéri bytov, ktoré sú obľúbené po celom svete.

 

Retro štýl

Retro štýl je trend, ktorý sa čoraz viac dostáva do popredia. To, čo sa pred niekoľkými desiatkami rokov považovalo v domácnosti za úplne bežné a samozrejmé, sa vracia a veľkej obľube sa teší tento štýl najmä u mladej generácie. Pre tento trend sú typické najmä geometrické tvary nábytku, syntetické materiály a pestrofarebnosť. V byte s retrom štýlom by však tiež nemali chýbať koberce a kreslá s rôznymi vzormi. 

Minimalistický štýl   

Minimalistický štýl má svojich priaznivcov a ich počet narastá. Mať v miestnosti poriadok a len zopár vecí pôsobí na ľudí pokojne a práve pokoj je to, čo ľudia v dnešnej dobe hľadajú. Minimalizmus nenájdeme len v umení, ale je to i určitý životný štýl, ktorým ľudia žijú. A práve v domácnostiach týchto ľudí je aj dizajn interiéru prispôsobený minimalistickým prvkom. Medzi ne patrí nepochybne veľké množstvo priestoru a veľmi málo kusov nábytku a vybavenia.

Vintage štýl   

Vintage štýl si mnoho ľudí spája dokopy s retro štýlom, no nie je to jedno a to isté. Vintage štýl je starší ako retro a zatiaľ čo retro štýl napodobňuje prvky z minulosti, tak vintage štýl sa taktiež vracia do minulosti, ale s tým rozdielom, že preberá prvky a predmety s vlastným príbehom. Pre tento štýl sú preto typické rôzne predmety a kusy nábytku po starších generáciách.     

Existuje množstvo trendov, ktoré sú v dnešnej dobe obľúbené a počuť o nich čoraz viac, no tieto spomenuté sú zastúpené v moderných domácnostiach najviac zastúpené. V DEVLEV-e sledujeme všetky najnovšie trendy, aby sme našim zákazníkom ponúkli presne to, čo sa im hodí a páči najviac.

 

Je jedno aký štýl si zvolíte, vo všetkých sme ako doma. Kontaktujte nás.

Ak ste nenašli, čo ste hľadali, kontaktujte nás na +421 904 133 949 alebo nám napíšte na info@devlev.sk. Taktiež nás môžete kontaktovať prostredníctvom nižšie uvedeného kontaktného formulára. Radi vám poradíme. 

www.katalogoveprojekty.sk